Vesiletunnecat Homepage
Forum Home Forum Home > GENEL FORUM > Hutbe
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

24 Saat Kur`an-ı Kerim Dinleme


KUR'ÂN-I KERÎM'İ OKUMAK VE ANLAMAK (08.10.2004 )

 Post Reply Post Reply
Author
Message
kral View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 08-03-2006
Status: Offline
Points: 1323
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kral Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: KUR'ÂN-I KERÎM'İ OKUMAK VE ANLAMAK (08.10.2004 )
    Posted: 27-02-2009 at 00:15

bis-mil-la-hir-rah-ma-nir-ra-him

Sâd,38/29

 

KUR'ÂN-I KERÎM'İ OKUMAK VE ANLAMAK

Muhterem Müslümanlar!

Yüce Kitabımız Kur'ân, bir hayat rehberi, insanları huzur ve mutluluğa götüren evrensel bir mesajdır. O, hak ile batılı ayırt eden bir söz,[1] Allah'ın, sımsıkı bağlı kalınmasını istediği sağlam ip[2] ve Sevgili Peygamberimizin, peygamberliğinin en büyük mûcizesidir. Yüce Allah, onu maneviyat eksikliğiyle daralan kalplere şifa, ahlâki değerlerin zaafa uğramasıyla bunalan gönüllere deva; kirlerini silmek için cilâ, ders almak isteyenler için öğüt ve hidayet rehberi[3] olarak göndermiştir.

Kur'ân-ı Kerîm'i okuyup, onun muhtevasını öğrenmeye çalışmak her Müslüman için önemli bir görevdir. Kur'ân'ı okumak ve ayetlerini tefekkür etmek bir ibadet, getirdiği hükümleri uygulamak da her Müslümanın öncelikli görevidir. Yüce Allah:"Bu Kur'ân, âyetlerini düşünsünler ve akıl sahipleri öğüt alsınlar diye sana indirdiğimiz mübarek bir kitaptır"[4] buyurmaktadır. Sevgili Peygamberimiz (s.a.s) de Kur'ân okuyan ve hükümlerini öğrenenlerin faziletine dikkat çekerek, "Sizin en hayırlınız, Kur'ân'ı öğrenen ve öğretendir"[5] buyurmuşlardır.

Aziz Mü'minler!

Kur'ân'ın gönderiliş gayesi, insanlığın dünya ve ahiret mutluluğunu temin etmektir. Bu da Kur'ân'ın, insanlık için getirdiği ilâhî mesajları ve insânî değerleri doğru algılayıp hayata geçirmekle mümkündür.

Kur'an, kıyamete kadar gelecek bütün insanlar için gönderilmiştir. Kur'ân-ı Kerîm, yalnız inanç ve ibadetlere ilişkin hükümler içermemekte; insanî ilişkilerde erdemi ve güzel ahlakı ön plana çıkarmaktan, iş hayatında çalışkanlığa ve üretime katkıda bulunmaya; günlük hayatımızda her türlü haksızlıktan uzak durarak, adâleti korumaya varıncaya kadar, sosyal hayatın her alanına ışık tutan öğüt ve ilkeler ihtiva etmektedir.

Değerli Kardeşlerim!

Kur'ân-ı Kerîm, tükenmez bir hazinedir. O'na yönelen herkes; samimiyeti, gayreti ve bilgisi ölçüsünde ondan istifade eder. Bu itibarla, her gün bir kaç sayfa Kur'an okumak, meâliyle ve tefsiriyle onu anlamaya çalışmak, en sevaplı amellerden biridir. Ramazan ayı, Yüce Kitabımız Kur'ân'ın anlaşılması ve ilkelerinin hayatımızda yer etmesi açısından büyük bir fırsattır.

_____________________

[1] Târık, 86/13.

[2] Âl-i İmrân, 3/103.

[3] Yûnus, 10/57.

[4] Sâd, 38/29.

[5] Buhari, Fedâilü'l-Kur'ân", 21; Tirmizî, "Fedâilü'l-Kur'ân", 15; İbn Mâce, "Mukaddime", 16.

<font color=RED>“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.”[/COLOR]

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.109 seconds.