KONUSMA HAZIRLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUS!
Printed From: Vesiletunnecat
Category: EDEBİYAT VE DÜŞÜNCE
Forum Name: OKU VE DÜŞÜN
Forum Description: "Oku"mak bir aşk, bir irfan, bir iman işidir.Ve "Düşün"mek...
URL: http://www.vesiletunnecat.com/forum/forum_posts.asp?TID=214
Printed Date: 22-12-2024 at 04:13
Topic: KONUSMA HAZIRLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUS!
Posted By: Vesiletunnecat
Subject: KONUSMA HAZIRLARKEN DIKKAT EDILECEK HUSUS!
Date Posted: 22-01-2009 at 23:27
Konuşma hazırlarken ve yaparken aklımıza gelsin diye! > Profesör konferans vermek üzere salona girmiş. > Salon, ön sırada oturan seyis dışında boşmuş. > Konuşup konuşmama konusunda tereddütte düşen > Profesör sonunda seyise sormuş: > - Buradaki tek kişi sensin. Sana göre konuşmalı mı, > yoksa konuşmamalı mıyım? > Seyis cevap vermiş: > 'Hocam ben basit bir insanım, bu konulardan anlamam. > Fakat ahıra gelseydim ve bütün atların kaçıp bir tanesinin > kaldığını görseydim, yine de onu beslerdim.' > Bu sözlere hak veren Profesör konferansa başlamış. > İki saatin üzerinde konuşmuş durmuş, > konferanstan sonra kendini mutlu hissetmiş, > dinleyicisinin de konferansın çok iyi olduğunu > onaylanmasını isteyerek sormuş: > -'Konuşmayı nasıl buldun?' > Seyis cevap vermiş: > 'Hocam sana daha önce basit bir adam olduğumu ve > bu konulardan pek anlamadığımı söylemiştim. > Gene de eğer ahıra gelir biri dışında tüm atların > kaçtığını görseydim, onu beslerdim, ama elimdeki > tüm yemi ona verip hayvanı çatlatmazdım.' > > 'Ne kadar bilirsen bil, söylediklerin karşıdakinin anladığı kadardır.' > Hz. Mevlana
-------------
|
|