Vesiletunnecat Homepage
Forum Home Forum Home > GENEL FORUM > Dua
  New Posts New Posts
  FAQ FAQ  Forum Search   Register Register  Login Login

24 Saat Kur`an-ı Kerim Dinleme


RUHU DARLANIP DA UYUYAMAYAN KİMSENİN OKUYACAĞI DUA

 Post Reply Post Reply
Author
Message
kral View Drop Down
Administrator
Administrator
Avatar

Joined: 08-03-2006
Status: Offline
Points: 1323
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote kral Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: RUHU DARLANIP DA UYUYAMAYAN KİMSENİN OKUYACAĞI DUA
    Posted: 01-03-2009 at 22:57
 
Allahümme ğaratinnücümü ve hedeetil uyünü ve ente hayyün kayyümün lâ ye'huzüke sinetün ve lâ nevm, yâ hayyü yâ kayyümü ehdi' leyli ve emin ayni.

Manası: Allah'ım, yıldızlar doğdu, gözler uyudu, halbuki sen Hay ve Kayyum'sun.Zatı Ecelli Ala'nı uyuklama ve uyku tutmaz. Ey ezeli ve ebedi olan Allah'ım, gecemi sükunetli geçir, gözlerinmi uyut.

Zeyd b. Sabit (r.a.) anlatıyor:
"Geceleri uyuyamadığımı Resulüllah'a şikayet ettim. Resulü Ekrem bana (bu duayı) oku, buyurdu.Ben de okudum. Allah Teala uyuyamamaktan ötürü çektiğim ızdırabı benden giderdi."
 

***
Allahümme rabbes semâvâtis seb'ı ve mâ ezallet ve rabbel eradıyne ve mâ ekallet ve rabbeş şeyâtıyne ve mâ edallet, kün li câran min şerri halkıke küllihim cemiy'an en yefruta alâ ehadin minhüm ve en yebğâ aleye azze câruke ve celle senâüke ve lâ ilâhe ğayruke ve lâ ilâhe illâ ente.


"Halit b. Velid (r.a.): Ey Allah'ın Resulü, sabaha kadar sıkıntıdan uyuyamıyorum." dedi.Bunun üzerine Resulü Ekrem: "Yatağına yatacağın vakit (bu duayı) oku." buyurdu.

 
<font color=RED>“Bilginin elde edilmesi... bizi iyiye ulaştıracaktır.”[/COLOR]

Back to Top
 Post Reply Post Reply

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down



This page was generated in 0.094 seconds.